Behagligt inomhusklimat med timmer

Drömmer ni om ett eget hus i skogen eller i någon annan naturskön miljö? Med svenskt timmer kan man bygga hus som är bra både för miljön och hälsan. Men timmer har även andra bra egenskaper.

Timmer är ett hållbart material som passar väldigt bra i vårt land eftersom det är perfekt för både varma och kalla årstider. Det tjocka träet jämnar ut inomhustemperaturen och huset blir svalt och skönt på sommaren, medan det är varmt och skönt på vintern. Timmer har nämligen den fantastiska egenskapen att det kan ta upp och lagra energi från solljuset under hösten och våren. Det är detta som skapar det behagliga inomhusklimatet med perfekt temperatur och luftfuktighet. Detta gör också att timmerhus är allergivänliga eftersom luftfuktigheten hålls nere och minskar förekomsten av kvalster.

En bra investering

Timmer är också ett material som vackert smälter in i landskapet och som bara blir vackrare med åren. Materialet skapar också välbehag och det finns undersökningar som säger att personer som bor i trähus känner sig mindre stressade. Att bygga ett hus i timmer kostar lite mer eftersom träet måste ha en viss ålder och tjocklek. Men ett timmerhus har också ett bra andrahandsvärde på grund av sin långa livslängd. Det kan låta otroligt, men det finns faktiskt timmerhus som är flera hundra år gamla och som fortfarande är beboeliga. Funderar man på att bygga ett hus i timmer finns det ett par olika svenska företag som erbjuder timmerhus. På deras hemsidor kan man se hur husen ser ut och läsa om dem.